Obuja je namijenjena svim uposlenicima predškolskih ustanova s ciljem jačanja njihovih kompetencija za preveniranja profesionalnog stresa. 

Budući da su odgajatelji i njegovatelji, zbog specifičnosti, složenosti i delikatnosti svog poziva, veoma izloženi profesionalnom stresu neophodno je raditi na jačanju njihovih kapaciteta za preveniranja profesionalnog sagorjevanja (ali i ugrožavanja mentalnog zdravlja djece sa kojima rade) kroz konstruktivno nošenje sa stresom i primjenu elementarnih tehnika samopomoći za redukciju stresa primjenjivim i u odgojno-obrazovnom radu.

Delikatnost poziva odgajatelja se ogleda u činjenici da greške učinjene u odgojno-obrazovnom procesu predškolske djece mogu imati dalekosežne posljedice za dijete, a često mogu biti i prepreka daljem razvoju i napretku djeteta. Složenost ovog poziva ogleda se u optimiziranju uvjeta za cjeloviti rast i razvoj svakog djeteta ponaosob kroz holistički pristup,   uvezivanjem odgojno-obrazovnih područja sa razvojnim područjima djeteta,  vodeći pri tome računa o razvojnim potrebama, interesovanjima i mogućnostima svakog djeteta ponaosob. Uz sve navedeno, treba istaći da su odagajatelji, kao i svi oni koji direkto rade sa ljudima, dodatno izloženi profesionalnom stresu, posebno  u vrijeme pandemije izazvane širenjem korona virusa (COVID 19).

Voditelji obuke su eskperti iz oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja i mentalnog zdravlja.